Софтуер

Страна:
Softkey Магазин за софтуер - цени, описания, изтегляне,
покупка на лицензирани компютърни програми
 
Намери софтуер: Пример: Kaspersky Antivirus
 
Подробно търсене
 
Всички съвети    Новия Ви принтер не иска да печати под DOS!!!
   DOSprn помогна на мнозина, ще помогне и на Вас.
 
 
 

Avira защитава Android устройства и Mac-системи

28.03.2012 / Avira GmbH

Компания Avira - световно известен разработчик на програми за защита, анонсира два нови продукта, осигуряващи безопасна работа с компютри Mac и портативни устройства базирани на Android. Приложенията Avira Free Android Security и Avira Free Mac Security се предлагат абсолютно безплатно и предлагат на ползващите впечатляващ набор от възможности.

Трябва да се отбележи, че публикуваните продукти се различават един от друг по функционалност. Avira Free Mac Security е със стандартен набор от инструменти за защита на компютъра срещу вируси и вредоносни приложения. Една от основните характеристики на продукта е неговата ефективна работа при минимална намеса от страна на ползващия.

След първоначалното сканиране на системата Avira Free Mac Security преминава във фонов режим и така работи през повечето време, като остава незабележима за ползващия. Независимо от това, стоейки «в сянка» приложението прави подробен мониторинг на компютъра в режим на реално време, а също така оперативно открива и отстранява всякакви известни заплахи. Нещо повече, благодарение на използването на алгоритми за евристичен анализ и редовното обновяване на вирусните бази данни, продукта е способен да се справи даже със слабо изучени и абсолютно нови опасни програми.

На собствениците на смартфони и таблети на база Android със сигурност ще се хареса продукта - Avira Free Android Security, който гарантира безопасност на критично важните данни в случай на загуба или кражба на устройствата. А в отделни случаи предлагания инструментариум гарантира бързо връщане на скъпоструващото устройство на законния собственик.

Ако не можете да си спомните, къде сте оставили своя смартфон, на помощ идва функцията «screamer», смартфона сам ще покаже своето местоположение с помощта на силен звуков сигнал. Отделно си заслужава да се спомене за възможността да се определят текущите географски координати на устройствата снабдени GPS с модул, и тяхното показване на карта. За да се възползвате от тази функционалност трябва да преминете безплатна процедура по регистрация на сайта. В последствие ползващия ще може да влиза на сайта през свой профил и да следи преместванията на смартфона (а също и да получава друга полезна информация, например, сведения за нивото на зареждане на батерията) през удобен web-интерфейс.

За разлика от другите средства за защита, които предвиждат възможност за дистанционно изтриване на данни, Avira Free Android Security предлага средства за дистанционно блокиране на устройствата. В режима на блокиране функционалността на телефона ще бъде ограничена до минимум, а повечето съхранени в паметта данни ще се окажат недостъпни. От телефона все пак ще може да се позвъни в аварийните служби или например да се набере номера на бившия собственик. И двете приложения се предлагат абсолютно безплатно даже за бизнес потребители.

Приложенията Avira Free Android Security 1.0 и Avira Free Mac Security 1.0 са достъпни за изтегляне на сайта на разработчика – http://www.avira.com/en/downloads.

По материали от сайта SoftwareCrew.

Можете да получите допълнителна информация за продуктите на компания Avira на сайта - antivirusni.bg

 

Източник: soft.mail.ru

 Фирма:   Avira GmbH

Списък на всички новини
Вашата кошница е празна Кошница
Общо поръчки: 20 088 001
 
OpenID

Google ID
логин:
парола:
Регистрация
Забравили сте паролата?
 
Секция на клиента
Магазин
Помощ
За партньорите
Сервиз
Региони
 
 
Информация за контакт
0887336370
Пн Вт Ср Чт Пт
10:00 - 16:00 ч. (GMT+2, Sofia)

Контакти

 
Задай въпрос на тех. поддръжка
Тех. поддръжка
 

Ние приемаме
Методи на плащане и други начини на плащане
 
Мейл листи
 
 
e-mail:
За мейл листите
Промени параметрите
 


NOD32 Antivirus
 
Win-RAR.bg
Win-RAR.bg
 
ВирусБлокАда - блокирай вирусите
Блокирай вирусите
 
 

Версия за печат
  |

Защитен режим
Dossev
Ако имате възникнали проблеми или въпроси, Вие можете да се свържете със службата за техническа поддръжка.

Тел. 0887336370, 071818870
от понеделник до петък 10:00 - 16:00 ч. (GMT+2, Sofia), почивни дни събота и неделя
Контакти
Сайт за алтернативно решаване на спорове към Европейската комисия ОРС
Softkey page @ Google+


Продукт на фирма «Битрикс»
Разработено от
«Битрикс»

 
Copyright © 2001–2018 ЗАО «Софткей»