Софтуер

Страна:
Softkey Магазин за софтуер - цени, описания, изтегляне,
покупка на лицензирани компютърни програми
 
Намери софтуер: Пример: DOSprn
 
Подробно търсене
 
Всички съвети    Новия Ви принтер не иска да печати под DOS!!!
   DOSprn помогна на мнозина, ще помогне и на Вас.
 
 
 

Lavasoft Ad-Aware 10 – нов продукт със старо име

30.03.2012 / Lavasoft

Името Ad-Aware е добре известно на компютърните потребители с Windows. Вече над 13 години тези популярни приложения на шведската фирма Lavasoft, осигуряват надеждна защита на потребителските системи срещу различни интернет-заплахи. Наскоро бе представена обновената линия Ad-Aware 10, която се оказа истински сюрприз за феновете на продукта. Фактически, зад познатото име на вниманието на потребителите са представени абсолютно нови инструменти. Разработчиците не само до неузнаваемост са променили дизайна на потребителския интерфейс, но са въвели и значителни промени в програмния код на приложенията Ad-Aware Free Antivirus Plus 10, Ad-Aware Personal Security 10 и Ad-Aware Pro Security 10.

Вероятно, толкова радикалната преработка е свързана със смяната на собственика. Да напомним, че през януари 2011 год. основателите на компанията Lavasoft продадоха своята собственост на канадска инвестиционна корпорация. Даниел Асолайн (Daniel Assouline), новия изпълнителен директор на Lavasoft, сподели пред CNET, че днес усилията на разработчиците са насочени към това да се направи работата на продуктите Ad-Aware колкото се може по-незабележима за ползващия.

«Ние съсредоточихме своето внимание върху разработката на нови механизми на защита, които няма да оказват съществено влияние върху производителността на потребителския компютър, – поясни управителя на компанията. – Прекомерното потребление на ресурси е най-разпространения повод за жалби от страна на потребителите, а също и една от главните причини, заради които мнозина собственици на компютри се отказват от използването на антивируси». Асолайн твърди, основавайки се на резултатите от тестовете на AV-Comapratives, че обновената линия Ad-Aware изисква изключително низки изисквания към ресурсите на системата в процеса на сканиране и използва не повече от 1% от изчислителната мощност на процесора.

Обновената линия Ad-Aware също така се отличава от старите версии с повишена лекота на ползване. Обичайния за ползващите дизайн на интерфейса е сменен на по-традиционен. Основния екран на Ad-Aware вече е разделен на три хоризонтални области. В горната част на екрана се показват навигационни бутони, позволяващи бързо преминаване към основния екран, страницата с информация или менюта за настройки. По-долу ползващите виждат голяма иконка, която съобщава какво е текущото състояние на системата. Взаимодействието със защитните механизми се прови в третата, най-голяма област на интерфейса.

Независимо от това, че средствата за защита, предлагани от програмата, условно се разделят на базови и допълнителни, управлението на повечето от тях може да се прави директно от главния екран на приложението. Удобен превключвател активира и деактивира всеки механизъм отделно. Щракнете с курсора върху името на функцията, и в малък изскачащ прозорец ще се появи краткото и описание. А бутона с изображение на зъбно колело позволява бързо да се отиде към настройка на параметрите на инструмента.

Разбера се, приложението също така предвижда и разширени възможности за настройка на защитните механизми, но за се стигне до тях ще са нужни няколко допълнителни движения. Разработчиците са решили да не претоварват интерфейса, мотивирайки своето решение с това, че безусловно повечето собственици ще могат свободно да минат без специални настройки на параметрите. На свой ред, опитните потребители без усилие ще открият необходимите инструменти.

Инсталацията на Ad-Aware е останала все така лесна и понятна. В процеса на инсталиране ползващите се предлага отново да се инсталира, като опция тулбара Ad-Aware за Internet Explorer и Firefox. Впрочем, «тулбара» може да открива неблагонадеждни URL адреси и да предпазва ползващия от посещаването им, той е леко преработен и вече няма няколко излишни функции. Също така трябва да се отбележи, че за разлика от повечето конкуриращи продукти, безплатните и демо версиите на Ad-Aware не изискват задължителна регистрация на сайта.

Отделно трябва да отбележим наличието в новите версии на продуктите на голям брой от често търсените допълнителни функции, каток «геймърски» режим, вградена защитна стена и инструменти, осигуряващи безопасност на web сърфирането. Разликата между платените и безплатните версии е станала още по-слабо осезаема. Всички редакции на Ad-Aware предлагат еднакво ниво на базова защита срещу вируси и вредоносен софтуер, а най-търсените инструменти механизмите за евристичен анализ и средствата за защита срещу руткитове, вече са достъпни без задължително плащане. Нещо повече, Даниел Асолайн съобщава, че списъка с функционални възможности в Ad-Aware ще се разширява редовно. Неотдавна разработчиците на продуктите съобщиха за преминаване към нов график на публикуване на нови версии. Вече обновяванията ще се предлагат по-често от преди.

За 12 долара на година ползващите ще могат да оценят предимствата на платеното обслужване и допълнителните механизми на филтрация, представени във версията Ad-Aware Personal Security 10. А редакция Ad-Aware Pro Security (36 долара на година) предлага допълнителни инструменти за защита на електронната поща, двустранна защитна стена, както и средства за защита на мрежата.

 

Източник: soft.mail.ruФирма:   Lavasoft
Продукт:   Ad-Aware editions

Списък на всички новини
Вашата кошница е празна Кошница
Общо поръчки: 20 087 999
 
OpenID

Google ID
логин:
парола:
Регистрация
Забравили сте паролата?
 
Секция на клиента
Магазин
Помощ
За партньорите
Сервиз
Региони
 
 
Информация за контакт
0887336370
Пн Вт Ср Чт Пт
10:00 - 16:00 ч. (GMT+2, Sofia)

Контакти

 
Задай въпрос на тех. поддръжка
Тех. поддръжка
 

Ние приемаме
Методи на плащане и други начини на плащане
 
Мейл листи
 
 
e-mail:
За мейл листите
Промени параметрите
 


NOD32 Antivirus
 
ВирусБлокАда - блокирай вирусите
Блокирай вирусите
 
Win-RAR.bg
Win-RAR.bg
 
 

Версия за печат
  |

Защитен режим
Reader32New_bg
Ако имате възникнали проблеми или въпроси, Вие можете да се свържете със службата за техническа поддръжка.

Тел. 0887336370, 071818870
от понеделник до петък 10:00 - 16:00 ч. (GMT+2, Sofia), почивни дни събота и неделя
Контакти
Сайт за алтернативно решаване на спорове към Европейската комисия ОРС
Softkey page @ Google+


Продукт на фирма «Битрикс»
Разработено от
«Битрикс»

 
Copyright © 2001–2018 ЗАО «Софткей»