Софтуер

Страна:
Softkey Магазин за софтуер - цени, описания, изтегляне,
покупка на лицензирани компютърни програми
 
Намери софтуер: Пример: Kaspersky Antivirus
 
Подробно търсене
 
Всички съвети Колективната покупка е начин да купите продукти на изгодна цена. Приятели или познати се уговарят да закупят някакъв продукт - колкото по-голямо е количеството, толкова е по-изгодна цената.
 
 
 

Какво правят децата в интернет?

10.09.2012 / Лаборатория Касперски

"Лаборатория Касперски"При постоянното нарастване на проникването на интернет в живота на децата, продължава да расте и загрижеността на родителите от лекотата на достъпа до нежелано съдържание в мрежата. За това свидетелства постоянното увеличаване на броя на ползващите функцията "Родителски контрол" в продуктите на "Лаборатория Касперски". С наближаването на началото на учебната година компанията анализира статистиката на сработванията на този модул в своите потребителски решения.

Задачата на "Родителския контрол" е да помогне на родителите да предпазят децата от опасностите, които крие безконтролното ползване на компютъра и Интернет. Този компонент се съдържа в домашните решения на "Лаборатория Касперски", като например, Kaspersky Internet Security. Като го активират, родителите получават инструмент, който има гъвкава настройка по 14 категории, позволява да се ограничи достъпа на детето до сайтове, чието съдържание може да не е желателно.

Експертите от "Лаборатория Касперски" са анализирали данните за включването на "Родителски контрол", получени с помощта на облачната система за мониторинг на заплахите - Kaspersky Security Network (KSN) за последната половин година. В резултат на това сайтовете от категория "Порнография и еротика", "Социални мрежи" и "Нелегален софтуер", според световната статистика, водят значително пред останалите. При това броя на опитите за достъп до сайтове с порнографско съдържание са 60 млн. в месец, което е почти 4 пъти повече от показателя за категорията на второ място. Сработването на "Родителския контрол" става в случаите, когато децата случайно или нарочно отиват към сайтове с нежелано съдържание.

Това е кратка извадка от световните тенденции. При опитите да се отиде към ресурси от типа "за възрастни" "Родителския контрол" се е включвал в 42,45% от случаите. За социалните мрежи показателя е 19,06%. Традиционно популярен е нелицензирания софтуер - количеството включвания за тази категория е около 16,47%. Има и един много тревожен показател: на четвърто място се е оказала категорията "оръжие" (6,42%).

"Количеството опасности в интернет расте с всеки изминат ден. При това съвременните деца през последната година са станали още по-активно да ползват социални мрежи. Но именно тези площадки често се ползват от злоумишлениците за разпространение на вредоносни програми и линкове към мошенически сайтове. Именно тук детето може да се свърже с доста неприятни, а понякога и опасни личности. Освен това, не трябва да се забравя и за "класическите" опасности за децата в интернет - възможността да видят нещо съвсем не предназначено за детската психика, а също така да станат жертва на фишинг или друг вид мошеници", - коментира Константин Игнатьев, ръководител на групата за анализ на уеб-контента в "Лаборатории Касперски".

Автор: Лаборатория Касперски

Купи сега в Софткей Kaspersky Antivirus, Antihacker, Antispam (KIS)Фирма:   Лаборатория Касперски
Продукт:   Kaspersky Antivirus, Antihacker, Antispam (KIS multi)

Списък на всички новини
Вашата кошница е празна Кошница
Общо поръчки: 20 088 000
 
OpenID

Google ID
логин:
парола:
Регистрация
Забравили сте паролата?
 
Секция на клиента
Магазин
Помощ
За партньорите
Сервиз
Региони
 
 
Информация за контакт
0887336370
Пн Вт Ср Чт Пт
10:00 - 16:00 ч. (GMT+2, Sofia)

Контакти

 
Задай въпрос на тех. поддръжка
Тех. поддръжка
 

Ние приемаме
Методи на плащане и други начини на плащане
 
Мейл листи
 
 
e-mail:
За мейл листите
Промени параметрите
 


Win-RAR.bg
Win-RAR.bg
 
NOD32 Antivirus
 
ВирусБлокАда - блокирай вирусите
Блокирай вирусите
 
 

Версия за печат
  |

Защитен режим
Dossev
Ако имате възникнали проблеми или въпроси, Вие можете да се свържете със службата за техническа поддръжка.

Тел. 0887336370, 071818870
от понеделник до петък 10:00 - 16:00 ч. (GMT+2, Sofia), почивни дни събота и неделя
Контакти
Сайт за алтернативно решаване на спорове към Европейската комисия ОРС
Softkey page @ Google+


Продукт на фирма «Битрикс»
Разработено от
«Битрикс»

 
Copyright © 2001–2018 ЗАО «Софткей»