Софтуер

Страна:
Softkey Магазин за софтуер - цени, описания, изтегляне,
покупка на лицензирани компютърни програми
 
Намери софтуер: Пример: NOD32
 
Подробно търсене
 
Всички съвети Колективната покупка е начин да купите продукти на изгодна цена. Приятели или познати се уговарят да закупят някакъв продукт - колкото по-голямо е количеството, толкова е по-изгодна цената.
 
 
 

От PDF в Word и обратно. Представяне на ABBYY PDF Transformer 3.0

07.05.2013 / ABBYY Software House

Майкл Демидов

Безусловно, PDF-формата е много удобен за съхраняване на документи, тъй като обединява достойнствата и на графичните формати, и на текстовото представяне на файловете (ако техния създател включи тази възможност) в един достатъчно компактен файл. Независимо от това повечето потребители предпочитат пред него обикновения документ в .doc формат (Word), защо да се мъчат с изтегляне и инсталиране на безплатната програма Adobe Reader. Тази програма позволява само да се прегледа самия файл, а също и да се отпечата документа, може да се копира от него текст (ако е разрешил автора). Впрочем, именно операцията на копиране е най-проблемна – в зависимост от това, как именно е направен файла, тя може да предизвиква проблеми (грешна кодировка, некоректно определяне на броя символи в реда и така нататък), а пълното съхраняване е достъпно само в TXT-формат. Но с това работата по PDF файла не приключва – има обратни ситуации, когато подобни файлове трябва да се получат от обикновени текстови документи. Безусловно, за целта може да се ползва плъгина за MS Word (или вградената поддръжка на експорт в Open Office), но за потребителя там са достъпни само минимални възможности. Всички тези проблеми се решават със специализиран софтуер за конвертиране от формат PDF и преобразуване в PDF. Към този тип се отнася и ABBYY PDF Transformer, вече с версия 3.0.

 

Внимателните потребители, вероятно са забелязали, че в последните версии на друг продукт от компания ABBYY - ABBYY FineReader - работи с PDF. Става дума за това, че OCR-приложението може да съхранява сканираните страници в PDF (както и във вид на разпознат текст, така и във вид на картинка), а също така да импортира PDF за бъдещо разпознаване и съхраняване в DOC. Но сам по себе си продукта има доста повече функции, отколкото работа с този формат, затова и струва по-скъпо, и изисква повече ресурси. ABBYY PDF Transformer може да се смята за лека версия на FineReader в частта на конвертирането, която от версия на версия получава допълнителни опции.

И така, ABBYY PDF Transformer 3.0 представлява отделно приложение, в чиито дистрибутив са включени програма за конвертиране и утилита за пакетно преобразуване и създаване на PDF-файлове от MS Office файлове. Като допълнение в комплекта има и ABBYY Screenshot Reader – малка утилита за работа със снимки от екрана за преобразуването им в текстов формат. След инсталирането в меню "Програми" се появява папката на приложението с иконките на основните и модули. Да ги разгледаме по отделно.

Основен интерфейс на ABBYY PDF Transformer 3.0
Основен интерфейс на ABBYY PDF Transformer 3.0

Базов от тях е инструмента "Конвертиране на PDF-документ". Той стартира основния прозорец на приложението, в който се извършват основните операции. В левия горен ъгъл има два големи бутона: единия от тях е за импортиране на PDF-файл, втория – за стартиране а процеса на конвертиране. Трябва да отбележим, че отварянето на няколко документа е невъзможно – за това трябва да се стартират няколко копия на ABBYY PDF Transformer.

След отваряне на документа (това става буквално за 1-2 минути даже при многостранични книги) потребителя трябва да въведе настройките за конвертиране. По подразбиране те са вече направени – това е превод във формат .doc със съхраняване на оригиналното оформяне и картинки. Езика се определя от приложението автоматично в процеса на качването на документа, но ползващия има право принудително да включи искания език или езици, ако файла е многоезичен. Общо се поддържат 184 езика (аналогично на ABBYY FineReader). Българския е сред тези езици и текстовете се разпознават прекрасно, дори от снимка от мобилния. По подразбиране съхраняването на документа става в папка, където той се намира и със същото име. От останалите други възможности за фини настройки – превключване на съхраняване на оформянето не в оригинален вид, а във вид на слят документ с една колонка, а също и избор на формат на окончателния файл (FTF, TXT, XLS, HTML, PDF/A и PDF с възможност за търсене).

В центъра на главния прозорец на програмата се показват страниците на отворения PDF-файл. Тук също така, както и в FineReader, работят инструменти, позволяващи да се анализира структурата на макета – области на изображения, таблици, текст, а също и отговарящи за завъртане и преобръщане на картинки. В крайната дясна колонка се разположени миниатюри на страниците на документа. Ползващия може да ги номерира, а също така да избере конвертиране за определен диапазон страници във файла.

Процеса на преобразуване напомня операцията на паралелно сканиране и разпознаване на документи в ABBYY FineReader – модула прилага към текущата страница мрежа за разпознаване, постепенно попълва клетките и преминава към следващата страница. След приключване на операцията файла ще бъде отворен в нативното приложение със съхраняване на линковете, бележки и отбелязвания. За всичко това отговаря ядрото използвано във ABBYY FineReader, което е създадено по технология за адаптивно разпознаване (то възприема документа като цяло, а не се опитва да го разпознава по страници). Скоростта на работа е достатъчно висока – книга от 400 страници на английски език, включваща таблици и схеми се конвертира на тестов компютър за около 10 минути.

Обединяване на няколко документа с ABBYY PDF Transformer 3.0
Обединяване на няколко документа с ABBYY PDF Transformer 3.0

Точно така работеха всички версии на ABBYY PDF Transformer по-рано, но в третата версия виждаме няколко нови инструменти. В същото меню в групата на програмата може да се избере "Обединяване на файлове в PDF-документ", след което се стартира помощник за импорт на файлове в проект за създаване на общ PDF-файл. Обединяваните файлове могат да са от всички формати на компонентите в MS Office (MS Word, Excel, PowerPoint, Visio), PDF-, TXT- и HTML-файлове. След като ги сортира по списък, ползващия може да пристъпи към сливането им в един документ, като не забравя при това да посочи формата на изходния файл (PDF, PDF/A) и степента на компресия плюс параметри на защита (ограничения за редактиране, печат, отваряне). Както и във всички аналогични програми, създаването на PDF-документа става в хода на изпращането на печат към виртуален принтер на указаните от потребителя файлове. В тази роля е PDF X-Change, който автоматично се инсталира заедно с ABBYY PDF Transformer. Да отбележим, че файлове за сливане може да се добавят не само чрез помощника, но и от "Експлорера" на Windows – за целта трябва сама да се отбележат и в контекстното меню да се избере съответния пункт.

Създаване на PDF в ABBYY PDF Transformer 3.0
Създаване на PDF в ABBYY PDF Transformer 3.0

Освен това в ABBYY PDF Transformer присъства и функция за създаване на PDF-файлове от обикновени файлове (тоест обратна на конвертирането операция). Поддържат се формати на PDF версии 1.3-1.7, а също и PDF/A. Ползващия указва необходимите документи в "Експлорера" на Windows, редактора в MS Office или в помощника, след това избира отново спецификация на PDF формата и неговата компресия. Допълнително може да се включи в създавания файл печат и да се направи номерация на страниците, има и възможност за добавяне на документи към вече съществуващи PDF-файлове. Така, например, MS Word документ може да бъде включен в края на PDF-документа и да се изпрати по електронната поща.

ABBYY PDF Transformer 3.0 в процеса на работа с PDF поддържа създаване на отметки, коментари, защитени области, атрибути (пореден номер, дата, време на създаване), както и премахването им от съществуващи файлове. Освен това, програмата може да се ползва за махане на защита от документи (но само в случай, че знаете мастер-паролата).

Пробната версия на ABBYY PDF Transformer 3.0 конвертира не повече от 50 PDF-файла, при това от всеки един от тях може да се отбележат не повече от две страници. Създаването на PDF от други документи може да е в неограничен брой, но в крайния файл се появява воден знак, символизиращ, че е създаден с помощта на демо версия.

Изтегли и купи ABBYY PDF Transformer 3.0 от Софткей.Фирма:   ABBYY Software House
Продукт:   ABBYY PDF Transformer Pro

Списък на всички новини
Вашата кошница е празна Кошница
Общо поръчки: 20 088 000
 
OpenID

Google ID
логин:
парола:
Регистрация
Забравили сте паролата?
 
Секция на клиента
Магазин
Помощ
За партньорите
Сервиз
Региони
 
 
Информация за контакт
0887336370
Пн Вт Ср Чт Пт
10:00 - 16:00 ч. (GMT+2, Sofia)

Контакти

 
Задай въпрос на тех. поддръжка
Тех. поддръжка
 

Ние приемаме
Методи на плащане и други начини на плащане
 
Мейл листи
 
 
e-mail:
За мейл листите
Промени параметрите
 


Win-RAR.bg
Win-RAR.bg
 
NOD32 Antivirus
 
ВирусБлокАда - блокирай вирусите
Блокирай вирусите
 
 

Версия за печат
  |

Защитен режим
Dossev
Ако имате възникнали проблеми или въпроси, Вие можете да се свържете със службата за техническа поддръжка.

Тел. 0887336370, 071818870
от понеделник до петък 10:00 - 16:00 ч. (GMT+2, Sofia), почивни дни събота и неделя
Контакти
Сайт за алтернативно решаване на спорове към Европейската комисия ОРС
Softkey page @ Google+


Продукт на фирма «Битрикс»
Разработено от
«Битрикс»

 
Copyright © 2001–2018 ЗАО «Софткей»