SunRav Software – компанията разработчик на софтуер за образование и бизнес, пусна 4-а версия на програмата за създаване на електронни книги и учебници SunRav BookOffice. Основни нововъведения в тази версия: «лентъчен» интерфейс, стилове, импорт/експорт на документи Microsoft Word и други усъвършенствания.

Новия «лентъчен» интерфейс позволява на ползващия да почувства себе си в позната обстановка – той по много прилича на програмата Microsoft Word.

Използването на стилове в текста помага да се поддържа външния вид и структурата на книгата в ред. Форматирането, основано на стилове, позволява лесно да се мени външния вид на книгата с прилагане на различни набори стилове – от строги класически до неформални. Ползващия сам може да редактира стиловете или да създава свои.

Разширен е списъка с формати за съхраняване на книги. Както вече наличните EXE, HTML, CHM, PDF, RTF, TXT е добавена и поддръжка на формата Word (DocX).

Други нововъведения в тази версия: вмъкване на клипове от Youtube, вмъкване на свързвани по време на четене на книгата обекти (аудио, видео, графика, флаш), поддръжка на кодировка UTF-8 за HTML експорта, настройка на антиалиасинг в редактора, нова HTML-тема и шаблон Bootstrap, а също и други подобрения.